OUR THOUGHTS

Geen identiteitskaart(lezer)? Geen probleem!

[thb_image image=”899″]

U wil inloggen met uw e-ID maar hebt geen identiteitskaartlezer of u hebt ze niet bij te hand? Dankzij de huidige digitalisering kan het toch, met de ‘itsme’-app.

De ‘itsme’-app is de oplossing

Met de ‘itsme’-app kunt u zich zonder identiteitskaart(lezer) aanmelden op de online platformen van verschillende overheidsdiensten zoals myminfin.be, mycareer.be en mypension.be.

Op myminfin kunt u informatie raadplegen over uw onroerende goederen zoals huurcontracten, akten en uw kadastraal uittreksel. U vindt er eveneens fiscale informatie zoals uw belastingaangiftes met de bijbehorende aanslagbiljetten, fiscale fiches, BTW-rekeninguittreksels en tal van andere fiscale attesten.

Op mypension vindt u informatie over uw wettelijk en aanvullend pensioen. U kunt er uw loopbaan raadplegen en ontdekt er uw vroegst mogelijke pensioendatum. U kunt ook simulaties maken rond uw pensioenbedrag als u vroeger zou willen stoppen met werken.

Op mycareer kunt u uw volledige loopbaan consulteren wanneer u werknemer, ambtenaar of zelfstandige zou geweest zijn.

Wat hebt u nodig?

  • Een smartphone met simkaart
  • De gratis ‘itsme’-app op uw smartphone
  • Uw persoonlijke ‘itsme’-account

Dankzij uw persoonlijke ‘itsme’-account krijgt u een persoonlijke digitale ID. Vergeet het gedoe met een kaartlezer, uw smartphone volstaat.

Is het wel veilig?

Uw persoonlijke gegevens zijn belangrijk. Daarom volgt ‘itsme’ uiteraard de Europese regelgeving voor elektronische identificatiemiddelen (eIDAS) en de Europese verordening inzake privacy en gegevensbescherming (GDPR), zodat uw gegevens op de best mogelijke manier worden beschermd.

Er bestaat ook geen databank van ‘itsme’-codes: u bent de enige persoon die de 5-cijferige code van uw ‘itsme’-account kent.

Omdat u een smartphone met simkaart gebruikt, verlopen de mobiele transacties met ‘itsme’ niet over een gewoon computernetwerk  maar over het netwerk van mobiele operatoren. Op die manier worden uw digitale identiteit en uw interacties altijd en overal beschermd.

Niet alleen voor overheidsdiensten

‘Itsme’ wordt niet alleen gebruikt om in te loggen op verschillende overheidsdiensten. U kunt zich zo ook aanmelden bij uw eigen bank, sociaal secretariaat, verzekeringsmaatschappij, telefoonmaatschappij, ziekenfonds …

Installeren

Meer informatie over de partners, de installatie en het gebruik van ‘itsme’ vindt u op de website www.itsme.be of neem contact op met ons kantoor.

September 2019